Inleiding consultancy

Knappe koppen die de meest briljante ideeën uitwerken maar er niet in slagen deze in de organisatie over te dragen, bereiken geen resultaat. Hun ideeën worden immers niet gerealiseerd. Hier de vijf bouwstenen waarmee de consultants van Volvox wél de waardering van hun opdrachtgevers weten te verkrijgen.

Doelstelling gestuurd

Vaak wordt eerst, veelal vanuit negatieve ervaringen, gedebatteerd over bestaande problemen. Wij beginnen met positieve energie draagvlak te creëren door samen de kritische doelstellingen te formuleren die de organisatie meer succesvol gaan maken

Omgevingsgericht

Een adviesproces begint altijd met een externe oriëntatie, met kennis van de context.

Veranderingsgericht

Opdrachtgever en medewerkers moeten het gevoel hebben dat het hún uitdaging is om het beter te doen en hún verdienste als dat lukt.

Open opdrachtformulering

Niet alleen de verandering, maar ook de formulering van de uit te voeren opdracht komt het beste tot stand met de mensen die voor de te realiseren verbetering verantwoordelijkheid dragen.

Samenhangend

Om het bedrijf geconcentreerd te houden op en aan het werk te houden met de probleemoplossing, moet de ene stap logisch uit de andere voortvloeien.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Volvox Consulting biedt neem dan contact op via consulting@volvox.nl of ict@volvox.nl voor ICT-proces ondersteuning